+45 4127 9977 info@efterklang.nu

CASES OG DESIGNFORSLAG

Selvom vi i EFTERKLANG har fokus på at skabe rum med atmosfære og identitet går vi aldrig på kompromis med brugbarheden. Det er nemlig kombinationen af atmosfære og praktisk funktionalitet, der giver rum mening for brugerne. Hvad enten vi arbejder med virksomheder, uddannelsesinstitutioner, hospitaler eller private boliger, har vi altid brugernes behov som ledestjerne. Herunder beskrives tre forskellige cases, der hver især viser en facet af vores tilgang til rum.

ATMOSFÆREBOBLE TIL VIRKSOMHED

Designforslag til et roligt og indbydende loungeområde, hvor gæster, medarbejdere og lignende kan drikke en kop kaffe, læse avisen, holde et uformelt møde mm. Det grønne gulvtæppe med skovmotiv, der fortsætter op ad væggen skaber en afgrænset zone. Gulvtæppe-væggen og de polstrede lænestole i den mættede grønne farve samt lampens gyldne lys giver zonen en blødhed, der adskiller den fra omgivelsernes hvide vægge og glatte flader – den bliver en oase i det større rum.

Gulvtæppe benyttet på denne måde er også velegnet til at skabe mindre zoner med plads til to stole og et mindre bord fx på et uudnyttet gangareal. Det er en enkel måde at skabe små ”atmosfære-bobler” i et større byggeri.

 

UNDER VANDET, MINDRE MØDERUM

I dette designforslag til et mindre møderum har vi valgt at skabe en omsluttende stemning, der tager mødedeltagerne med på en rejse under vandet. Når man træder ind i møderummet mødes man af bølgende blå gardinvægge og et gulv af lette svævende gopler. Mødebordet og stolene er gennemsigtige, og rummets glaspendler ligner lysbobler i det mørke, blå rum.

De fleste møderum domineres af et praktisk udtryk og har fokus på rummets inventar. I dette møderum er der derimod fokus på atmosfæren og oplevelsen. De gennemsigtige møbler forsvinder næsten op mod væggene og gulvets stemningsfyldte tekstiler og understreger følelsen af vand. Rummet vil overraske mødedeltagerne og ryste dem ud af ”det de plejer”. Bag gardinerne gemmer der sig både skærm og white-board. Men det tilfører rummet en ekstra dimension, at man kan gemme og dermed glemme det praktiske for en stund og opleve, hvordan rummets overraskende og særegne atmosfære påvirker mødet.

DET PAPIRLETTE MØDERUM

Her er et eksempel på et større møderum – eller eventuel en kantine – der changerer i meget lyse farvetoner. Til trods for de lyse nuancer bliver rummet ikke koldt. Trægulvet og stolene i lyst træ samt de beige toner i vægmotivet giver rummet en varme og blødhed, der virker imødekommende. Væggens origamimotiv er todimensionalt, men tilfører rummet en markant skulpturel effekt, der bryder enkeltheden og skaber liv i rummet. De luftige gardiner fra gulv til loft, der dækker hele den ene væg, både understreger rummets lethed og forstærker blødheden i rummet. Bag gardinerne gemmes en skærm, whiteboard mm. Stolene er stabelbare og bordene et lette at flytte på, når bordopstillingen skal ændres.

POP-UP RUM, DER UDFORDRER JERES MØDEVANER

På årets konference ‘Mødeindustriens Dag‘ har vi skabt to stemningsfyldte pop-up møderum. Rummene er baseret på den nyeste forskning indenfor brugen af æstetik i viden- og læringsmiljøer, som fokuserer på, hvordan vi påvirkes af de fysiske rammer.

De to møderum realiserer de to sidste trin på Æstetiktrappen™. Begge møderum er bygget op med fokus på at forstærke den sansemæssige oplevelse under et møde. Det ene møderum kan forandres – både funktionelt og stemningsmæssigt. I det andet møderum træder du ind i en fortættet atmosfære, der adskiller sig markant fra omgivelserne. Ved at spille på både brugen af forskellige materialer, det visuelle og lyset som virkemidler skaber EFTERKLANG helt særlige rum, som stimulerer sanserne og øger evnen til at lære og samarbejde.

RUNDE POP-UP RUM TIL SKOLER

I skoler er der ofte mangel på områder til stilhed, ro og fordybelse. Derfor har vi skabt et koncept med pop-up rum, hvor små rum let sættes sammen og skilles ad igen. Rummets vægge er opslagstavle på begge sider og billedet på indersiden kan skiftes og i tillæg sættes på ydersiden. Dermed skabes der forandringer i rummet både i kraft af, at rummet ”popper up” og forsvinder igen (bliver til en opslagstavle) og ved at rummets motiv kan forandres og skabe forskellige stemninger. Rummet er tænkt som et lille grupperum til max 5 pers. eller som en fordybelsesoase til en enkelt elev.

VIRKSOMHED, TPC MANAGEMENT

Hos TPC Management har EFTERKLANG indrettet et kontor og et møderum. Da vi kom manglede både kontor og møderum identitet og atmosfære. Begge rum kunne kategoriseres som trin 2 på Æstetiktrappen™. Efter en afklarende samtale med ejeren blev han og vi enige om, at kontoret i stedet skulle ligge på trin 3 og dermed styrke hans identitet. Møderummet, der også fungerede som vinkælder skulle ligge på trin 5 for at øge mødeoplevelsen og fremme følelsen af at træde ind i en anden verden.

INSTITUTION, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL

Sjællands universitetshospital i Roskilde vil sætte fokus på, at hospitalets rum har stor betydning for patienter, pårørende og personalets trivsel og velvære. De vil gerne have designet et stemningsfyldt pauserum til patienter og pårørende, hvor de kan undslippe sygehusstemningen for en stund. I tillæg ønsker de hjemlige zoner på gangarealerne, der skaber ro samt et bedre personalerum. Ved at starte indretningsprocessen med en workshop for medarbejderne sikrer vi, at deres viden og erfaringer kommer i spil og at deres fokus på rums betydning for helbredelse og trivsel skærpes. Projektet sker i samarbejde med HeartLiving.